Monday, December 31, 2012

Haftsonu&Heidyeler



C.tesi kahvaltisi:)


C.tesi Y.Yenegmin bizler icin hazirladigi masa

Cok begendigim avizleri...

Y.Yengemin muziplikleri ve benim kapanmayan agzim:))

Yengemin ve abimin hediye ettigi saat ve burda fotografi olmayan gunes gozlugumle gunun karlisi bendim:)hem cok harika lezzetler ye, hem ustune hediyelerle simar...hamdolsun:)


Bunlarda diger bir yengemin kizina alirken kizim icinde aldigi patikler:)hediyelerle dolu bir haftasonu oldu...Hamdolsun, masaallah, barekallah, la havle vela kuvvete illa billah....

Monday, December 17, 2012

Gecen haftadan...

Haftasonlari kizim olmadan yapiyoruz kahvaltilari, babaannesinde geciriyor haftasonu c.tesileri bazende pazarlari...

Cikolata'nin ustunde ne yaziyormus biliyormusunuz!!!" cipsden sonra cikolata yemen gerek" zorunluluk ibaresi var yani:)hic gormediniz mi bu ibareyi, oglum gormus okudu:))

Kac gunlerin yorucu temposu zencefil cayi icerek giderilmeye calisiliyor...

Ablamin(teyzemin kizi, anne tarafimdan tek kiz kuzenim, bende onun icin oyleyim) yapip getirmis. Yemek(dedigim sey oyle buyuk bir menu degil, etli pilav-ayran) sonrasi cayin yanina ikramlardan birisi oldu...
Tuzlu kurabiyeler yengemden
Esimin Komsu Firin'dan aldigimi dusundugu kurabiyeler, bu da diger yengeden....

Muska borekler kayinvalidemden, su boregi Asli Borek'den...(Cuma gunu gelen bu lezzetlerin hepsini ertesi gun ancak fotograflayabildim)
Sarmalar kayinvalidemden...

Bunlarda yine Cuma gunu oglumun okuldaki Yerli Mali Haftasi etkinligi icin yaptigim kekler...O gun icin onca yogunlugun arasinda  vakit ayirip yapip gondermemin oglumu mutlu edecegini dusundum...cok sukurki ise yaramis:)

Arkadasimin evinden...

Ayni arkadasimin hazirladigi masa, gozukmeyen lezzetlerde var, mesela cikolata soslu kek ve asure...

Buda baska bir arkadasimin hazirladigi masa...

Evet gecen hafta bu arkadas davetlerinede katildim...

Hemde bunun gibi cici seyler aldigim alisverisler yaptim:)

Saturday, December 15, 2012

Kizimla hazirladigimiz lokum-draje keseleri...

Tam annemin istedigi gibi oldugunu dusundugum, Cuma gunu ekseriya okunan Sureler ve  cok miktarda guzel dualar iceren bir cuz hediye ettik gelenlere...



Friday, December 14, 2012

Mevlud

Kac zamandir dusundugum mevludu cok sukurki yaptik....Annem icin kendi evimdede bir mevlud tertip etmek istedim. Okullar acildi,oglani okula alistir, sonra okulu begenme baska bir okula kaydettir, bayramdi, banyoya dolapdi, duvar kagidiydi, derken cok sukur Cuma gunune nasip oldu. Duvar kagidi ustasi isini bitirdiginde gunlerden Carsamba ve aksamin 7 bucuguydu. Ev batmis, ben balerine cif misali ordan oraya uctum, herzaman yardima cagirdigim bir bayan var oda gelemeyince butun isler bana kaldi. Carsamba gunu evin temizlik islerini baya yoluna koydum gibiydi ustalar bir odayi bitirdiler ben hemen o odayi temizledim, vs vs ama ev cok kirlenmisti, birde nerden geldigini anlamadigim bir toz, aman Allahim, nasil bitirdim bende bilemiyorum onca isi! Persembe arkadasda toplanacaktik, evin tertibi duzeni zivanadan cikmisti, cocuklar ustun basarisiyla evi birbirine katmislardi. Birde ustune benim koltuk kiliflarimi yikamam, salonu sahane bir goruntuye soktu! Hic gormedim, bilmiyorum yaptim, kapiyi cektim ciktim. ama aksaminda cok isim oldu toparlayacak. Mesela mevlud icin lokumlu ve cikolatali badem sekeri paketleri hazirladim. Neyseki kizim yetisti yardimima, onunla birlikde bitirdik. Mutfak dolaplari, avizeler vardi silmedigim, yikanmis koltuk kiliflari vardi gecirmedigim...Onlarida bir gecede yapabildim sukur. Birde oglanin okuluna kek yapmam gerekiyordu, bir hafta onceden haberim vardi, yerli mali haftasi icindi bu kekler. O kadar isin arasina onuda sIkIstirdim ve gece 2 bucuk gibi uyudum, sabah erken kalktim, utulerimi hallettim, sonra oglani arkadasim aldi ve o okula goturdu. Ev temizligi, kizimin bugun ogretmene verecegi power pointte hazirlanmasi gereken ve gunlerdir elimi suremedim odevini bitirmek,sonra oglana yaptigim keklere krema yapip carcabuk susleyip okula gondermek gibi islerim bittiginde misafirlerim gelmeye basladi...Hersey ucu ucuna yetisti...Sonrasi kolay oldu, yengeler,kuzenler, arkadaslar herkes sevis isine el atti ve hersey kolaylikla halloldu...Boyle zamanlarda cok cok onemliymis...Ben bu son bir haftada 2 kilo verdim diye biliyorum, ama sanirim daha cok gozuktu verdigim kilolar, bana birsey yaptirmadan hallettiler sagolsunlar, nasil mutesekkirim anlatamam...Cok gonlume gore oldu, annemin istedigi, sevecegi gibi cuzler siparis ettim, onun cok sevecegi gibi sohbetli, Kuran'li oldu onu  anmamiz. Ustune onun cok sevdigi dualari vardi okunan... Annem dua etmeyi cok seven bir hanimdi, agzi duali olusu bir yana, kendisi sumullu dualar yapar, begendigi dualari fotokopi cektirtir, yada yegenlere bilgisayarda yazdirir, gittigi ortamlarda okurdu. Duasi gibi yasadi, duasi gibi vefat etti...Allah rahmetiyle muamele etsin, Cennetinde Cemalulllah serfiyle serefyab etsin, cok sevdigi Efendimiz'e(SAV) komsu etsin, bizleri otelerde Onun sancagi altinda bulustursun insaallah...

Sunday, December 09, 2012

Piskinligin boylesi...

Bugun Palladium'daydik. Yemek icin en ust kata ciktik, siparislerimizi verdik. Kizima, ogluma baska yerlerden, esim ve bana baska yerden siparis verecegimiz icin oncesinde bir masa ayarlamadik kendimize. Kizimin siparisini aldikdan sonra bosalan masalari takip ediyordum. Neyse en sonunda benim ve cocuklarin ulasabilecegi yakinlikda bir masa bosaldi. Temizlik gorevlisi hanim bosalan tepsileri kaldiriken tepsimi koydum, tam oturacaktim. bir hanim  pat diyeceketini oturacagim yere atip akabinde cantasini koydu. Soke oldum. Terbiyesizliginde bu denlisine sahit olmadim simdiye kadar. Pardon simdi oturacagim yere ceketinizi attiniz masa sizin mi oldu?dedim "ben taaa karsidan gordum" dedi. Yani karsidan gordu, benim ve cocuklarin masanin yaninada geldigini gordu, ve dupeduz isguzarlik yapti amiyane tabirle masayi kapti! Terbiyesizliginde bu kadari! dedim sonra oglanin siparis tepsisi elinde esimi gordum onunla biz masa bakinirken, o dIsI elegant ama ici bir copluk olan hatun o sirada yemek sirasi bekledigini gordugum esine (yada erkek arkadasina bilemiyorum) yaptigi isin guzelligi(!) ile bakip guluyordu! 2-3 dk sonra bos bir masa bulup oturduk oturmasinada 2-3 dk masa bakmak icin baskasinin hakkini gaspetmeyi anlayamiyorum ben! aileden gelen gorgu yada gorgusuzlukden baska birsey diyemiyorum buna!

Friday, December 07, 2012

Seviyorum masalar hazirlayip misafir agirlamayi...buda bir hobi mi?

Kediymis, nasil bir kediyse, ben boyle tatlisini gormedim:)

Monday, December 03, 2012

Yesil

Yesili cok sever oglum, yesil olan hemen herseyide...

Icecek icerken kullandigi pipet bile yesil olmali o denli hassastir..Ama gel gorelim bugunku yesil corbamin(ispanak corbasidir kendisi) tadina bile bakmadi! Makarna onun zevkine gore, kisir kizima gore, evde hersey onlara gore... Cocuklarina sebzeyi sevdirebilenlere hayranim, ben su an icin sadece kizima ispanak yemegi yediriyor, karnabahari kizartip yedirebildigim icin mutlu oluyorum...Oglumla oyle uzunki katetmem gereken yol, ona hic girmiyorum..