Monday, January 31, 2011

Sogan Corbasi



Kac zaman once Cafe Pepela'da gormustum sogan corbasini... Sonra nerde okudum bilmiyorumbeyaz soganla yapildigi...Bugun semt pazarina gidip, beyaz soganlarida gorunce, kafamin icinde bir ampul yandi sanki:) 7 tane orta boyla kucuk boy arasi sogan aldim...Baska bir yerlerede ugrayinca oyle cok yoruldumki, oglani uyutup kizimada ugrasacagi isler bulup bende uyudum, kalktigimda aksam olmustu ve ben nasi olsa dunden yemekler var birsey yapmasam diye dusundum. Icim rahat etmedi, bu sogan corbasi cok zor bir seymi ki bir baksam tarifine dedim. Google amcada searchler yapip, birazda kafadan uydurup, bu harika corbayi yaptim...Olcuyu biraz fazla tutup kizimla komsumada gonderdim:)O da cok begenince tamamdir bu tarifi unutmamali ayni zamanda paylasmali diye dusundum:)

  • 6 tane sogan-ince ince piyazlik dogranmis
  • 1 kasik toz seker
  • 1 kasik un-doluca
  • 4-5 kasik siviyag(eminim tereyagli cok daha guzel olurdu,ama esim sevmiyor)
  • bir tane et bulyon(cok nadir kullanir oldum ama bunda mecbur kaldim zira et suyunu hazirlayip koysam ben icemiyorum sonra)
  • Bir tane cheese burger ekmegi,Bim'den almistim,evde corbanin ustune koyabilecegim en sekilli ekmek o geldi gozume o an.
  • 600 gr su
  • Karabiber,kirmizi biber
  • bir kase kadar rendelenmis kasar

Once soganlari siviyagda 3 dk kadar kavurup, sekeri karamelize ettim. Unu ilave edip kavurduktan sonra et buluyonu,suyu, toz biberleride ekleyip. bir iki tasim kaynattim. Sonra Guvec kaplarina paylastirip uzerlerine orta kalinlikda dilimledigim ekmekden ikiser ucer dilim corba kaselerine paylastirip kasar rendesinide ekleyip firinladim. Ustu kizarana dek pisirdim. Pek havali oldu dogrusu..Deneyenlere afiyet olsun...

Post a Comment