Saturday, February 05, 2011

Kereviz...

Gecen hafta abimlere gittigimde tamda yemek saatine denk geldik.Yengem kereviz pisirmisti,tavuklu olunca yemedim pek tabi...Yalniz abimin istahli yemeside gozumden kacmadi:)yengemde yemeginin cok guzel olduguna dair beni ikna etti:) derken bende kerevizin yemegi ile alakali bir dolu sey duydugumdan,biraz on yargili, "kereviz sadece salata olarak "yenir mantigiyla hareket ediyordum...Neyse abimin istahla yemesini goz onunde bulundurup ertesi gun ekseriya Enginar'i pisirdigim yontemle kereviz pisirdim.Bayildik! Su zamana kadar neden yapmadigimi bir anlasam...Tadi da enginara cok benziyor, sadece kokusunda hafif bir keskinlik var,oda belli belirsiz oluyor pisince...Birde surdan baktim, bir doluda faydasi varmis:)Insanin vucudu ne ye ihtiyac duyarsa sanki Ilahi bir sevkle ondan yemek istiyor,su sira sivilcelerim tavan yaptida, canimin kereviz cekmesi tevekkeli bosuna degilmis:) Su sira bana misafir gelen, masada kereviz gorebilir,zira birseyi sevdim mi onun seri imalatina gecisim pek kolay oluyor:)

3 comments:

our twins of N.Y./SEYHAN said...

ay Arzu bende Turkiye iken kerevizi agzima surmezdim. Burada ilk salatasini yedim bir gunde. Sonra o salata senin misal bizim evdeki soframizda haftada bir mutlaka olur oldu. Sonra yesil saplarini yine salatalara dogramaya basladim. Sonrada kemikli kuzuz etli ve zeytinyagli yemeklerini yapar oldum. Tavuklu yapmam cunku tavuktan hamilelikte tiksinmistim. Ara-sira evdekiler icin pisiriyorum:) Velhasil ve kelam manava gittigimde almazsam olmazlardandir sevgili kerevizin yesili ve koku.
Turkiye'de yemedigim yillar icin hayiflaniyorum. Faydali seyleri yemeyen bir toplumuz:)

Unknown said...

Aslinda yiyenler varda Seyhancim,biz karadenizliler pek sofralarimizda bulundurmuyoruz. Ama son yillarda bakiyorum gittigim aile yada akraba yemeklerindede bize has olmayan pek cok sey menulerine girmis:)guzel bir gelisme:)

our twins of N.Y./SEYHAN said...

bizim evde, ben evlenmeden once piserdi kereviz. Annem yapardi. Tam tersi karadenizliyiz ama ben ilk kara lahana yemegini esimin memleketinde yemis begenmemistim. Burada yan komsum sayesinde muptelasi oldum:)