Tuesday, April 17, 2012

Ev alma komsu al diye bosuna dememis atalarimiz:)



Haftasonu esimle tanisma yildonumuzun uzerinden tam 10 yil gecmis oldu:)Guzeldi, alisveris yaptik, hemde cocuksuz, cok guzel seyler aldik:)Oglum bozulmus olmali, hala bugun olayi dillendiriyor"babam sana hediye mi aldi?, bana alsaydi!bir daha sen ananemde kal babamla biz hediye alicaz!":) hani haftanin her gunu her saati onlar icin varolan bizlere bir kac saat basbasa alisveris arti hediye almakda cok:)

Dun oglen umreden donen komsumla birlikdeydik, aksamada yemege davet ettim. Dun ev temizligi ve ev alisverisi gunumdu. Cok sukur aksama birseyler hazirlayabildim ama istedigim kadar guzel bir masa olmadi, borek eksikdi mesela...Arkadasim bir haftaligina gitmisti umreye iki yasina girmek uzere olan kiziyla, Safa-Merve arasinda saylarinda, kizi kucagindaymis ve kizi kucaginda olmak istemeyip onu ittiriyormus, erkeklerin ihram kiyafetleri bizler kadar rahat olmayinca anneye kalmis tabi, birde 6 saatlik otobus yolculugunun ustune yapilmis, o bunlari sekva ederek anlatmadi pek tabi, bilakis manevi bir huzur hissetmis...Anlatirken gozlerim doldu, hala aklima geldikce kalben uzuluyorum o haline... Hacer Validemizin yasadigi sIkIntinin aynisi olmasa da benzeri bir durum yasamis oldugunu dusundum. Rabbim cektigi sIkIntilarinin kat kat fazlasi mukafatini versin insaallah...Bizlerede o guzel kutsal yerlere gitmeyi nasip etsin..

Sabah komsumlarimla programimiz vardi. Kizimda odevlerinin zor zahmet bir kismini yetistirdi, diger kisminida arkadasinin evinde tamamladi..Sagolsun komsum okula gonderdi..Sabahin erken bir saatinde durumdan haberdar etmeme ragmen bu guzelligi yaptigi icin minettarim..

Bugun kahvaltidaydik komsularimla...gittigimiz mekani ve hizmeti cok begendim. Mihlama bile vardi menude dusunun yani:) Sonrasinda kermese katildik sirinmi sirin bir banyo susu aldim:) Oglumun program kismindaki huysuzluklarini saymazsak cok ama cok guzeldi:)

Simdi evde dunun, bugunun yorgunlugunu atmak icin dinlenmekde sira, ah bir de oglum uyusa!


3 comments:

our twins of N.Y./SEYHAN said...

Arzu'cum sabah baktigimda (cocuklar uyaninca yorum birakamamistim, onun icin yazmaya gelmistim ki gordum)bu foto yoktu! sonradan...:)) cok guzelmis iyi gunlerde kullan...
hep derim Allah iyilerle karsilastirsin diye...
Allah sizlere, bizlere de nasip etsin...

gunlukcugum said...

Komsun insallah tasinmaz arzu) veya o nereye sen oraya)
Nice nice seneler yasayin ailecek...
Bak sen asafa ,aslihandan beklerdim kucuk bey bozuldu)))

Unknown said...

Sagolasin Seyhan:)amin insaallah..

Eminecim, Aslihan'i baska bir komsuma biraktim, okulda rehber ogretmen olana:)yan komsum degil yani:)o benimle kahvaltidaydi:)Sagolasin canim. Asaf Ihsan babaya cok duskun, Aslihan'ida gecti bu hususta:)