Friday, November 30, 2012

Simit


3 kadar oluyor firindan hamur almistim. Yaglayip acmis bir kismini kizartmistim. Artani dolaba kaldirdim, bir hamurun yarisi kadar bir miktar diyelim bu artana. Dun aksam instagramda gordugum simit forograflarindan sonra bu sabah kafamda bir ampul yandi. Simit tarifine soyle bir goz attim. Elimdeki hamurun icine goz karari siviyag,sut ve un ekledim, birazda tuz ekleseymisim daha hos olabilrmis tadi, onu unutmusum:) Kahvalti tabagindaki tahinli pekmezden bir kasik kadar alip sulandirdim. Simit hamurlarini once bu sulu tahin pekmeze sonrada bol susama batirdim. Hamurlar bazi noktalardan koptu ama tepside birlestirdim:) 220 C derecede uzeri kizarana dek pisirdim. Cocuklar bayildi:) Kizim okula goturmek istedi bir tanesini...3 tanesi normal bir tanesi kucuk olmak uzere dort tane mis simit elde ettim:)
Post a Comment