Friday, June 10, 2011

Biraz once e-okul dan kizimin ders notlarina baktik. Sayfanin hemen sol ust kosesine okulda cektirdikleri bir vesikalik fotograf ilistirilmis. Notlari cok iyi Elhamdulillah...Bize su gun bu kolayligi saglayan hukumetede minettariz...Biz cocukken karne alacagimizz gune kadar notlarimizi bilmezdik. Aldigimi sinav notlarini biz aklimizzda tutmaliydik, ortalamasini kendimiz bilmeliydik. Okudugumuz kitaplar sinifin kutuphane dolabinin defterinde kayit altina alinirdi... Ama ya simdi, bir donem boyuna cocugumuz hangi kitaplari okumus ona ozel sayfadan takip edebiliyoruz... Bunlarin yaninda taa donem basinda kitaplarin ucretsiz verilmesi, bizim cocuklugumuzda hayal bile edemeyecegimiz seylerdi...Cocuklar simdi bir guzel yazi defteri, bir matematik defteri, birde kalemkutulariyla gidiyorlar okula, kitaplari sinif kitapliginda duruyor..sadece hafta da bir gun resim defterlerini ektra tasimak zorundalar...Hayaldi gercek olduyu yasadik ya binlerce sukur...

Milli Egitim'den sagliga gecip bir iki seyde bununla alakali soylemek istiyorum. Orneklendirmeyle anlatayim...Dun esimin calistigi hastaneye Ingiliz vatandasi ama Alman uyruklu bir hanim gelmis. Cccugunun eksik asilarini yaptirmak icin.. Aile kucuk bebekleriyle kucuk capli Asya-Avrupa turu yapiyormus. Muhabbet esnasinda baslarina Fethiye'de gelen kucuk bir kazadan bahsetmisler, aslinda kaza sadece kucuk bebegin basina geliyor, ve on disleri yamuluyor. Yakininda bulunanlar 112'yi aramis, ambulans bir kac dakikada gelip, hastanenin acil bolumunden giris yapmislar. Bebegi, genel cerrah, beyin cerrahi ve cocuk doktoru gorup gereken tetkikleri yapmislar. Kadincagiz bu duruma sasirmis ve esime bu durumu anlatirken;"Sizin ulkenizdeki saglik hizmetleri Ingiltere'den cok daha ileride"demis. Esim sasirmis. Kadincagizz devamla"biz Ingilterede acilden 24 saat sonra anca cikardik ve tam anlamiyla islemlerimiz bitmezdi, ama Turkiye 1 saat icinde hersey halloldugu gibi acilden girdigimiz icin hic birseyde odemetik"demis. Hastane kuyruklarina asina, ssk'dan alinan ilaclarin blister tablet olarak verildigi gunleri goren bizler icin bile suan saglik sektorunde olan gelisme hayaldi gercek oldu nevinden!

Bir cok hizmetten bu ikisi disinda aklima gelen bir baska seyse, Bolu'ya yapilan tunel...Hatirliyorum biz o yoldan giderken tirlar yanimizdan gecer ve o daracik yolda bir tirin altinda kalicaz endisesiyle yol alirdik...Hani diyorlar ya yol yapti baska ne yapti diye, benimde boyle soyleyene yol isine gelmiyorsa kullanma git patikalardan diyesim geliyor!

Hasili kelam guzel kardesim, oyunu kullan ama dusunerek kullan, Turkiye dun neydi, bugun ne olduyu dusunerek kullan...

No comments: