Monday, April 28, 2008

C.tesi gunu Kutlu Dogum haftasi munasebetiyle duzenlenmis olan bir programa katildik.




Musiki kismi guzeldi fakat gayet kisa surdu. Programin ikinci bolumu Asr-i Saadet Tiyatrosu adi altinda Efendimiz(sav)'in dogumundan once O'nun gelecegini mujdeleyen hadiselerden baslayarak Onun hayatini konu edinmisti, ama ben sadece Hz. Hatice'nin evlenme teklif etmeyi dusundugu sahneye kadar gelebildim. Kizim eve gidleim diye tutturunca biraz ben biraz babasi koridorda sakinlestirmeye calistiksa da olmadi. Cok uykusu gelmisti. Elhamdulillah su sira uyku saatini yine 9 yaptik, zaman zaman saatte sasmalar olsada o saatte acayip huysuzlaniyor ve anliyoruzki uykusu var.






Koridorda stand acmis AntStore'un getirdigi kitaplara baktik. Aslihan icin 4 tane kitap aldim, gece uyumadan once okuyayim diye.Allahim ne guzel birseymis Ingilizce'yi Turkce'ye cevirmek zorunda kalmadan direk Turkce okumak:)Kendime de cok guzel bir kitap aldim, o nedenle suan elimdeki kitabi hizla bitirmeye calisiyorum...








Dun yani Pazar gunu ise aklimizda tasarladigimiz hediyeyi almak icin Bed&Beyonda gittik. Bu kez Manhattan'daki subesine gidelim istedim. Nerdenmi aklima geldi Suburban Girl filmini izledik gecenlerde filmi hic ama hic keyif almadan izledim. Click'i de oyle keyifsiz izlemis sonuna kadar sabredememis ama butun izleyen arkadaslarim asil guzel mesaj sonundaydi filmi film yapan son kisimdi dedikleri icin hadi bu filmdeki mesaj sona sakli izliyim dye kendimi ve esimi zorladim:)Fakat hic sIkIntiya gerek yokmus:) pardon uzattim evet Bed&beyond diyordum, iste filmde baba-kizin oldugu sahnelerden biri bed,bath&beyondda subede Manhattan cunku kiz orda yasiyor, ve acayip ferah ferah gorundu gozume. dedim bu haftasonu yapmayi planladigimiz hediye alisverisini ordan yapmaliyiz. Esimi ikna biraz zor oldu Manhattan trafigi o bu su derken cok sukur Bed&Beyond daydik:)esimin stress ettiginin aksine cokda yakinda bir yerde parking icin yer bulduk.Web sayfasinda gordugumuz urunu bulamasakta kendimiz icin cok guzel ivir zivirlar bulduk, ve Manhattan subesindeki cesit fazlaligina hayretle baktik! Gerci her magzanin Manhattan subesi digerlerine gore cok daha fazla cesite sahip hatta cok cok daha lux.Bu ivir zivirlardan en cok begendiklerimizse sunlar oldu:)

Kesilmis, dogranmis domates, limon,sogan saklama kaplari:)hatta kirmizi sogan ve yesil limon icinde ayri satilanlari vardi, o kadar kalabaliga gerek yok diye almadim:) Baklim ne olcude kullanislilar zamana gorucez:)
Gecen postta tevafuken rastadigim duaya ek olarak bugunde baska bir dua yazayim istiyorum. Hatta bunu uzun zamandir istiyorum fakat unutuyorum. Buaraya yazdigim yada copyleyip koydugum seyleri print etmem kolaylik sagliyor, hemen hergun sayfaya baktigimdan unutma gibi bir durum olmuyor:)Alisverise cikacagi zaman Efendimiz(sav)'in okudugu dua.Bir abla evindeki cikis kapisinin kenarina kucuk bir kagida yazip bantlamisti, ayakkabilarini giyerken okuma kolayligi olsun diye sanirim:) Arabada bi yerlerede konulabilir, yada diger postun yorumlarinda Emine'nin yaptigi gibi, yazip cuzdana koyma olabilir:)Dua ise su;
Bismillâhi, Allâhümme innî es'elüke min hayri hâzihis-sûki ve hayri mâ fihâ ve eûzü bike min şerrihâ ve şerri mâfihâ! Allahümme innî e'üzü bike en üsîybe fihâ yemînen fâcireten, ev sakfeten hâsireten.
Allah'ım! Mübarek ism-i şerifin bereketiyle, bana yardım et. Allah'ım! Bu çarşının ve bu çarşıda bulunanların hayırlısını (iyi taraflarını) senden istiyorum. Allah'ım, bu çarşının, bu çarşıda bulunanların kötülük (şer) lerinden sana sığınıyorum. Allah'ım! Burada yalan yere yemin ile karşılaşmaktan ve zararlı alışverişten sana sığınırım.
Biraz gecikmelide olsa bu ay bitmeden Efendimiz(sav)'in okudugu dualardan bir kacini hatirlamak hatirlatmak istedim...

Saturday, April 26, 2008

Yolculuk...

Dun Kelebek'in dogum hikayesini okuyunca kizimin dogdugu gun aklima geldi gozlerim yasardi. Oglumun dogumu nasi olacak onu dusunuyorum.Neden bilmiyorum sanki kizimdaki kadar kolay olmayacak gibi bir his vardi icimde. Kizima hamileligim daha hareketli gecmisti aldigim kiloda daha azdi. Cok yururdum mesela, bu kez nerdeyse hic yurumuyorum hatta yurumeye useniyorum:)daha ziyade uyumak dinlenmek istiyorum.Erkek milletinin tembelligi daha anne karnindaykenmi basliyor nedir:)

Buaralar cokoprens ve 9 kat pek sever oldum.Gecen ay bir kilo almistim elhamdulillah ama bu ay bilemiyorum, su sira canim surekli bisiler yemek istiyor...

Bu haftasonu baska bir eyalete dogru yola cikacaktik, ama persembe gunune ertelemek zorunda kaldik.Hakkimizda hayirlisi diyorum aslinda kendimi bu haftasonuna yolculuga kesin cikacakmisiz gibi hissetmiyordum, hatta hatta gelecek haftaya cikariz diye kendimi alistirmistim, fakat esim oyle emindiki...hatta dun aksam beni aradiginda simdiden valizimizi ayarlasan yarin programdan sonra cikariz yola demisti, ama bir saat sonra aradiginda persembeye gitsek daha guzel olacak diyince uzuldum ama belli etmedim...uzuldum cunku her gecen gun araba yolculuklari buyuyen gobisle birlikte zorlasiyor, kisa mesafe bir yere bile arabayla gitmeyi tercih eder oldum su sira ama o bile beni acayip yoruyor, belim cok agriyor...Birde diger hafta gezi amacli gitmeyi planladigimiz yerde bir sonraki haftaya kaliyor boylece...neyse herseyde bir hayir vardir degilmi?Hatta bugun sanki o hayirlardan birini gordum:)Bloga arama motoruyla girenlerin yaptigi arama kelimelere ve cikan sayfalara bakarken Herkul'den copyledigim bir hadisi serif okudum sonra haftalik hadisi serif linkine clickledim ve Efendimiz(sav)'in sefere cikarken okudugu duayi gordum, bunun yolculuk icinde okunulabilecek bir dua olmasi yonuyle bu tevafuga pek sevindim:)Dunyada hicbirseyin tesadufi olduguna inanmiyorum, bu duaninda bugun karsima cikmasina vesile olan hicbirseyin tesadufi oldugunada.Dua ise su;


Hazreti Abdullah İbn Ömer (radıyallâhu anhüma)’dan rivayet edildiğine göre,Ruh-u Seyyidi’l-Enâm (aleyhi elfü elfi salâtin ve selâm) Efendimiz bir sefere çıkarken biniti üzerine oturunca önce üç defa tekbir getirir, sonra şu ayeti okur ve akabinde şöyle dua ederdi:
“Bunları bizim hizmetimize veren Cenâb-ı Hakk’ı tesbih ve takdis ederiz; O yüceler yücesidir, her türlü eksiklikten münezzehtir. Allah lutfetmeseydi biz buna güç yetiremezdik. Muhakkak ki biz sonunda Rabbimize döneceğiz.” (Zuhruf, 43/13-14)
Allahım, bu yolculuğumuzda Senden her türlü iyilik, hayır, takva ve hoşnut olacağın ameller istiyoruz. Allahım, bu seyahatimizde bize kolaylıklar ihsan eyle, mesafeleri bize yaklaştır. Allahım yolculuk boyunca yegâne koruyucumuz ve geride kalan aile fertlerini görüp gözeten vekilimiz Sensin. Allahım, sefer meşakkatinden, çirkin manzaralarla ve üzücü hadiselerle karşılaşmaktan, mal, aile ve çoluk-çocuğun kötü bir akıbete uğramasından Sana sığınırım.
[Müslim, Hac 425. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Cihad 72; Tirmizî, Daavât 45–46.]



*

Friday, April 18, 2008

Bugun hava cok cok guzel evde oturmak istiyorum sakin sakin! kizimda gunesi gordu ya parka gitmek isteyecek eminim:)zaten dun aksamdan konustuk parka gidilecegini,ogleden sonra getiricem insaallah!Bugun biraz kitap okumak istiyorum park da az kisi olsun istiyorum, bakalim gittigim saate sakinlik ne boyutta olacak:P.Boyle havalarda Turkiye'de olmak istiyorum!denize girmek istiyorum, istiyorum....Insaallah hayirlisiyla oglumuz bizi normalden daha uzun bekleyislere sokmazda biran once Turkiye'ye gidebiliriz. Ramazan ayindan once Turkiye'de olsak cok super olacak:) Dun hanimlarla mevzulardan biride Turkiye'ye gidisti baktim hazirana bir cok kisi gidiyor, ay ay icim tuhaf oldu,bir an once gideyim istedim bende...hayirlisi insaallah...

Haftaya insaallah dusundugumuz tatil&ziyaret planimizda bir degisiklik olmayacak! Sonraki haftaya gitmeyi planladigimiz yer belki bir hafta sonraya sarkabilir, sonrada graduation var, iki dersimden bir cok odevim var yapmakda gelmiyor icimden icime azim gelsin diye dua ediyorum!yoksa iki tane cok kolay dersten kalmak istemiyorum!Graduation'dan sonra zaman sanirim cabukca gecer!bizim burdaki hanimlarla gecende mayis sonu gibi graduation var diye konusuyorduk baktim herkes pek bir hevesli gelip beni kepli cubbeli gormeye:) ben degil onlar teklif etti:)hic bukadar onemli oldugunu bilmiyordum, hatta kendim bile kocaman olmus bir gobekle gitmesemmi diye dusunuyordum:P, Allah omur verirse mecbur gidicem artik:) ne giycem onu dusunuyorum annemlerden beyaz yada krem bir takim istemeyi dusunuyorum yada diktirsinler iste bilemiyorum burda baktim ama goremedim kafama gore bisi, bir tane gormustum onunda pantolonu kapriymis, simdiden kafamda bisiler belirleyip siparis vermem lazim anca yetisir.Yoksa hani su diz ustu elbiseler var onlardan alip icine pantolon rengi tshirtmu giysem, dusun dusun bir hal oldum:) kepli fotografta hangi esarbi takicam onuda dusunuyorum:)kepin altina hangi renk gider?sademi olsun esarp yoksa desenlimi? graduation sonrasi bir ay kadar kalacak doguma:) sonrada oglani daha bir heyecanla bekleyecegiz insaallah!Rabbim o gunlere erdirsin hayirlisiyla!

Wednesday, April 16, 2008

Bir tatil&ziyaret planimiz vardi 3-5 gunluk birseydi ama sanki bir hafta sonraya ertelenecek gibi...istemiyorumda oyle olsun bakalim napicaz, cunku iki hafta sonrasi icinse cok zamandir gitmek istedigimiz bir yer var aklimizda!insaallah hayirlisiyla planladigimiz zamanlarda gitmek nasip olur, zira bebis buyudukce arabada gayet sIkIntili geciyor yolculugum...Bugun sanirim giydigim kiyafetten olacak gelen misafirlerimden birinin kayinvalidesi beni kilo almis gormedigini soyledi:)ama aldigim 10 kiloyu soyleyince inanamadi cok degil dedi, hamdolsun haftaya 28. haftaya yani 7 aya yada 8. aymi oluyor ay iste bilmiyorum ona basliycam oyle oluncada 10 kilo cok gibi gorunmuyor, yalniz su bir kac haftadir hatta 3 haftadir dogru durus kilo almadim belki 300-400 gr dir aldigim, acaba neden merak ettim, gerci diger hamileligimdede bu haftalar arasi az almisim kilo, ama bu kez bastan cok aldigim icin hersey yolundami diye merak sardi.Buarada enteresan bir bicimde kilo almis gorunmeme ragmen karnim sanki daha bir buyudu, acaba vucudsal kilo veriyorumda bebis mi kilo aliyor?neyse hayirlisi....

Bugunku misafirlerim laz boregini pek begendiler bende cok memnun oldum, cunku onlara paket yapip verdim, boylece bize sadece bir dilim kaldi onuda yarin obur gun yerim insaallah, esim hic sevmiyor zira...pastamda kaldi hic cikaramadim, o kadar cok cesit vardiki, gelenlerden biride borek getirmisti, digeride Allah'tan evde unutmus getirecegini, yoksa dun her iki misafir grubunada yetsin diye fazla fazla yaptiklarim bu kadar yenmeyecekti:)elimin ayari yok benim!yada misafirin bereketi de olabilir dimi? acayip sindi bereket :)dolapta yer kalmadi:)gecen gun salata icin hasladigim dun gozume cok geldigi icin ayirdigim sehriyelerden bugunde salata yaptim, sanirim yarin kultur merkezine giderkende yapip goturucem cunku hala dolapta haslanmis sehriya var:)

Bugun arkadaslarla Amerika'daki yasantimizin gocebeliginden dem vurup, Turkiye'deki luxten cok uzak yasadigimizi soyluyorduk.Bir ara iste geciciyiz ya burda o yuzden kullandigimiz esyalarda konfor aramadan hic dusunmeden aldik dedim. Sonradan dusundum de gerci hemen herzaman boyle bir muhabbet yaptiktan sonra gelir aklima, su dunya hayati bu kadar geciciyken , bu kadar cabuk bitip tukeniyorken, lux cizgisininde ustunde yaptigimiz harcamalarin nasi veririz hesabini bilemiyorum!Ama oylede agir geliyorki nefsime kendim icin yapacagim harcamalari azaltip hayra hasenata daha cok harcamis olmak!Rabbim kalbimize istikamet versin, daha cok hayir hasenat dusunce ve cizgisinde olan insanlardan olalim insaallah!Haftanin sadece bir gunu bir saatligine yapacagimiz bir hayir bile nefislerimize ne agir gelebiliyor. Halbuki Riza-i Ilahi'nin ne de nerede gizli oldugunu bilmiyor bilemiyoruz! Hele yapilan hayirlardan sahsa verilen degerin ziyadelesmesi ya iste bu noktada insan nefsine pay cikarmasa ne ala!ama bu itibardan olusan durumun kalbe gelen hosnutluguda ne buyuk ziyan!!Rabbim kalplerimizi istikametinden ayirma!

Gecen hafta arkadaslarla Cennetti bahsimizin bir kismi...Mevlana Hazrteleriydi yanilmiyorsam, kendisi bu dunyada inanmayanalrin daha rahat bir hayat yasamalarindan sual olununca soyle soylemis"Bu dunya inanmayanlarin Cennetidir", nede guzel dogru soylemis! Su dunyada Rabbe, Hakka, Hakikate, O'nun rasulune, ve peygamberlerine ve daha bir cok seye inanmayanlarin ahirette gorecegi azabin yaninda bu dunyada yasadiklari hayat hakikaten Cennet hukmunde oluyor!Rabbim bizleri inananlardan, Onun rizasi istikmaetinde yasayanlardan ve bizi hayir hasenadda tesvik edicilerden eylesin...

Friday, April 11, 2008

Bir Hadis...

İbn Mesud (radıyallahu anh) hazretlerinden rivayet edildiğine göre;Rasûl-ü Ekrem (sallallahu aleyhi ve sellem) Efendimiz şöyle buyurmuştur:

"Allah’a karşı olabildiğince hayâlı davranın! Allah’a karşı gerektiği ölçüde hayâlı olan, kafasını ve kafasının içindekileri, midesini ve midesindekileri kontrol altına alsın! Ölüm ve çürümeyi de hatırından dûr etmesin! Âhireti dileyen, dünyanın sûrî güzelliklerini bırakır.. işte kim böyle davranırsa, o Allah’tan hakkıyla hayâ etmiş sayılır."
Gecenlerde bir kagit parcasina not ettigim Hadis-i Kudsi'ye rast geldigimde blog'a yazmaliyim dedim, kaybolup gitmesin diye...

Ben ilmi acligin icine koydum
Insanlar onu toklukta ariyor...

Ben izzeti,serefi;itaatin,kullugun icine koydum.
Insanlar onu umera kapisinda,makamda ve sohrette ariyorlar...

Ben zenginligi kanaatin icine koydum.
Insanlar onu malda ve mulkte ariyorlar...

Ben rahati,zevki,lezzeti cennetin icine koydum.
Insanlar onu dunyada ariyorlar....