Sunday, January 08, 2012

Hastalik...

Kizim Cuma gunu okuldan hasta dondu. Sinifda cok sizlanmis ama anladigim kadariyla ogretmeni cok ciddiye almamis.C.tesi gunu doktora gitti amcasiyla, dondugunde bir hayli halsizdi. Ogleden sonra bende de kizima benzer haller oldu. Derken esimin isten donmesini zar zahmet bekledim desem abartmam. Dun ve bugun aksama kadar hastaligin tum siddetini hissettigim zaman dilimi. Ne kadar kisa degil mi? Birde hasta olana sorun zamanin uzunlugunu, sanki 10 gundur bu haldeymisim gibi..Hastalik suresinde zamanin uzun gelmesi her bir saat icin bir gune denk manevi durumlar yasanmasi aslinda. Insanin kucucuk bir bakteri karsisinda yenilmesi, ne denli aciz oldugunu gosteriyor.Acz ve fakri daha iyi vurguluyor, beynimize zihnimize naks ediyor. Sayir zamanlarda burnum ne guzel koku aliyor. Bunun bir nimet oldugunu tam idrak edemeyebiliyor, ama hastalik zamaninda su bile nahos kokuyor, insanin ellerini yikamasi bile bir eziyete donusebiliyor...Esine muhabbeti daha mi cok artiyor, evet artiyor. Mutfagi darmadaginik birakmis olsada, sabah kahvalti masasini toplamayi akil etmesede, coraplarini her zamanki gibi evin muhtelif koselerine firlatip atsada gozunuze batmiyor. Cunku o hic yapamam dedigi seyi cocugunuzun kakali bezini degistiriyor, kiziniz kustuktan sonra ortaligi derleyip toparliyor. Evdeki ilac trafigini takip edip, tum gece delik desik uyuyan sizle delik desik olmus uykusuyla uyaniyor, normalde sizlanir ama o gun hiiic sizlanmiyor, size igne vurulurken' canim kendini sIkma derin nefes al, biraz yakar anibiyotik cunku"diyip hemsireleri gulduruyor hatta hatta" siz aslinda derin nefes alsaniz, kariniz gayet rahati" bile dedirtiyor. Yururken tansiyonunuz dustugunde, saga sola bakmadan ben seni kucagimda tasiyim diyebiliyor. Evet ya hastalik en cok bir elmanin iki yarisi oldugunuzu daha cok hissettiriyor:)

4 comments:

SenaBera said...

Arzucuğum çok geçmiş olsun, Aslıhan'a da sana da acil şifalar diliyorum en kısa zamanda.. Haklısın her ne kadar sağlık en önemlisi diye hep dilimizde olsa da, hastalanmadan bu gerçeği tam idrak edemiyor ve sağlığımıza yeterince şükredemiyoruz maalesef, Allah sağlıkla imtihan etmesin hiçbirimizi..

Güneşli Günler said...

Arzucum artık bu adrestesin yani, hayırlı olsun, çok geçmiş olsun bu arada fena tutulmuşsunuz ya, acil şifalar diliyorum. Eşine maşallah diyorum, Allah eksikliğini göstermesin.

gunlukcugum said...

Bunlarda hastalgin hos taraflari...Gecmis olsun.. Muhabbetiniz daim olsun..

Unknown said...

Ozlemcim tesekkur ederim. Nerelerdesin sen bakiyim??

Gunesli Gunlerim cok sagol canim.

Eminecim tesekkurler, amin cumlemizin insaallah canim.