Wednesday, February 27, 2008

Uzluyorum...

Kac gunlerdir evde surekli yeni tarifler deniyor denedikce deneme istegim artiyor, aman su tarifide linkeliyim blog da bu tarifide linkleyim diye dusunuyor mesut bahtiyar geciriyodum gunlerimi... fakat bir kac gundur haberlerde gecen sehit haberleri oyle cok kasvetli yaptiki beni, nesemi falan paylasma gibi bir keyfim, zevkim kalmadi, neseli deglim cunku!uzuluyorum gencecik askerlerin olumune, hele onlarin annelerine, ailelerine... ve hala Turkiye'nin yaptigi bu hakli cikisa tepki gosteren eylemler yapan orataligi karistiran hainlerin rahat ve huzur icinde ulkemde yasadiklarini gormek mahvediyor beni, eminim o sehit olan askerlerin aileleride benim gibi hissediyordur!Heleki sanatci ve aydin duyarliigi zimbirtilari ve yillardir bu ulkenin evladlarin onlara verdigi itibarla bir yerlere gelmis olanlarin hakliymiscasina yaptiklari kustahca cikislari sehitlerin kemiklerini sizlatiyor benimse kanimi donduruyor! icimden sadece Uyan Turkiyem uyan dost kim dusman kim tani! artik televole kulturunden uzaklas silkin ve gor dostunu dusmanini! demek geliyor! Rabbim sehit ailelerine sabirlar versin, harekata katilan askerlerimizede guc kuvvet derman sebat ve guclu bir iman nasip etsin!

Bundan yaklasik 15-20 yil onceydi, 4 numarali abim askerdi, acemiligini Canakkale'de yapmis, sonrasinda dagitimda Dogu'ya Sirnak Eruh'a gonderilmisti!o zamanda cok asker sehit ediliyordu ve anahaberler sehit olan askerleri normal bir haber gibi gecer olmustu. Annemi her zaman cok dirayetli cok sabirli bir hanim olarak gormusumdur, sadece ama sadece hayatimin o donemi haric!Ilkokul ogrencisiydim o yillarda ve ilk defa gozumde hep guclu olan o kadin ilk defa abimin dagitiminda Sirnak'a gidecegini duydugunda bayilmis, abimin butun askerligi suresince yuregi agzinda bir hal almisti! Elhamdulillah abim sag selamet dondu vatani gorevinden! hakikaten bizler icin cok sIkIntili bir tecrube olmustu! Iste ya ben simdi Turkiye'de bu harekata karsi olan hic bir catlak sesi ve tavri kesinlikle hakli gormuyor goremiyorum, gorememde! cunku degiller ve olamazlar! Birde sunu belitmeden gecemeyecegim bu dunyada iki cesit ana var!biri evladi sehit olup onun kendisine sefaatci olacagini umdugu, makaminin velilerden ermislerden daha onde oldugunu dusundugu ana, bir digeride bence hainlik yapan oglu yuzunden yer yarilsa icine girse kendisi icin daha iyi gorecek ana, cunku bu ikinci grup ana icin haysiyet onur bunu gerektirir!

Wednesday, February 20, 2008

Yazmak istedim yazdim....

Aslinda bu hususta hic yazmamakti niyetim, zaten bir onceki postta yazdigim cumle Buyugumuze ait ve harika ozetlemis suan Turkiye'de olup bitenleri!Bunun uzerine diyecek baska guzel bir sozum olmamasina ragmen sadece icimdekileri yazmak istedim!Bugun Ayse Arman'nin yazisini okudum, hani su son gunlerde bir blog da gordugum fotografin benzeri bir fotografla yayinlanan yazisi! Bu ve bunun gibi fotograflar sirf bizim gibi inanclari geregi herseye katlanmis ve de herseye ragmen basortusunu takan eden bir guruhu rencide etmek, asabini bozup, provake etmek, bizleri moralmen yipratma calismasindan ote birsey degildir! Akl-i Selim insan bunlara aldanirmi?tabiki hayir! bizler ne provakasyonlar gorduk, arkamizdan ne dolaplar cevrildigini musahede ettik! ama Hak icin Hakkin Riza'si icin bu insanlara karsi tek bir kin beslemedik icimizde,"bilmiyorlar, bilselerdi yapmazlardi"dedik!

Mesela ben simdi hani bahsettigim bu zihniyet misali, mini etekli otostop kenarlarinda gece boy gosteren meslegi onune gelenle dusup kalkmak olan bir insani fotografliyip butun minik etek giyenler bunun gibidir genellemesi yapsam nekadar dogrudur, sorarim size! Bir diger hususta, o malum blogdaki posta atilan yorumlardan biriydi, beni hakikaten acayip sasirtti! yorumu yazan hatun Turkiye'de bir hazir giyim firmasinda calisiyor ve tesetturlu musterilenin aldiklari s.e.x.y kiyafetlerden dem vurarak iste bunlar boyle insanlar diyor da ne demek istedigini acmasi gerekiyor! Cok cok affiniza siginarak yaziyorum, bir hanim gidip s.e.x.y iccamasirlari alip bunu dini resmi hic birseyi olmayan adamlarla dusup kalkmak icin kullansa, bu iyidir!ama Musluman dindar bir hanim dinen ve resmen esi olan biri icin yada kendisi boyle tasarimlardan hoslandigi icin boyle bir ozel bir urunu alsa"biz bunlari biliyoruz, ooooo" gibi basit ve adi bir tavirmidir reva olan!pardon iki dindar insan evlenince promosyon mu geliyor bu evlilikten olan cocuklar! Islam bizlere herseyden uzaklasin mi diyor, yoksa sizin icin helal kilinmayan islerden, seylerden uzaklasin mi diyor! daha siz bunu anlamamissiniz birde anlamadiginiz mevzuda bisiler yaziyorsunuz ya ben size daha ne diyim! Hele efendim arap hatunlar carsaflarini ucakta cikarip oylede boylede hallerdelermis, bize ne bundan, sizin sorununuz zaten biz basortusu takdigimiz icin degilmi>?neden tutarli degilsiniz? o insanlar baslarini ortmeyi cevresel bir baskiyla yapiyorsa, bu durumu inandigi icin basortusu takan insanlara nasi genelleyebiliyorsunuz? simdi bu hangi vicdana sigiyor?Allah izan versin daha ne diyebilirimki!

Bir de ben kimseyi dini yada resmi nikahi olmadigi icin semavi olsun olmasin her dinde bunun ahlaki bir dusukluk sayildigi bilindigi halde, elestri getirmiyorsam kimseninde benim basortume karismaya hakki da yok!

Bekir Coskun'nun Kastomonu'daki sapka inkilabiyla yazdigi bir yaziyi okudum!kokleri Kastamonu'ya dayanan biri olarak bu yazi icin soyleyecegim oyle cok sey varki!Bir insan bir mevzuyu kendi hesabina bu kadar dramatize eder, ben biliyorumki, o insanin derdi Ulu Onder'in varolan sayginligini korumak icin degil, onun isi Ulu Onder'i kullanip malum kesime sempatiklik olsun, e tabi oda buarada islerini rahat gorsun gordursun!


Son olaraksa, Hincal Uluc'un bir gazeteye verdigi roportajda soyledigi bir cumle var, Turkiye'nin kotuye gittigi yonunde ve ilaveten diyorki, "eger iki yil sonra hersey degismeyecekse gelin yuzume tukurun!" bu son cumle-universitelere kizlar basortusuyle girince hersey ,Turkiye'deki butun duzenler altust olacakmis- evhamiyla soylenmis oluyor, eger Hincal Beyi gorme sansim olsa simdiden yuzune tukurmek isterdim iki yil sonrasinin teminati olsun diye:)

Tuesday, February 05, 2008

<-Marjinalleştikçe hırçınlaşan bir güruh, vukuatla gerilim çıkarttıkları gibi ihtimalat ile de gerginliğe sebebiyet veriyor ve şeytan tarafından kulaklarına fısıldanan muhtemel olayları mutlaka gerçekleşecekmişcesine dillendirerek milleti bir çıkmaza sürüklüyorlar.->
*


Turkiye'de suan yasananlarin mensei tek bir cumlede ancak bu kadar guzel ifadeedilebilirdi...
Dun cok icim sIkIldI! evradu ezkar adina bisiler okudum Elhamdulillah kalbime ferahlik geldi!gozumde buyuttugum nerdeyse yarim saat uzerine agladigim sey gozumde kuculdu...Her zaman sunu dusunurum, birseye canim sIkIlmissa ve benim ona cozum bulacak halim yoksa Rabbim benden bana daha merhametli inaniyorum o hakkimizda en iyi bilen en iyiyi takdir edecek olandir!Zaten basimiza gelen bir cok uzucu hadise aslinda O'na olan dayanak ve guvenimizdeki ihlas eksikliginden kaynaklaniyor baska hic birseyden degil! Gecenlerde bir yerde dinledim, hz Ebu Bekir(ra) bir sefere cikilacagi zaman butun malini gelip Islam hizmetine bagisliyor, ve Allah Rasulu(sav) O'na ailene ne biraktin diye sordugunda, O"Allah ve Rasulunu biraktim"diyebilecek kadar civanmertlik ve kusursuz ihlasini gosteriyor. Belki materyalist bir duzende yetistirilmis fertler olarak biz Hz. Ebu Bekir'in gosterdigi bu ihlasin benzerini hic bir zaman gosteremeyecegiz ama insaallah Allah'a yakinimiz ve guvenimiz hergecen gun artarak devam edenlerden oluruz....


Buarada aklima gelmisken bir onceki yazida yorumlarda Eminecim Sibel'in kahvesindeki yorumlara bir goz atmami tavsiye etmis...bir kac hafta oldu son postu okuyali, yorumlarinada bugun goz attim! Su var amerikada doktorlar diyetisyenlere abartmayi seven insanlar benim kanimdaki demir oraniysa hani tahlillerde belirtilen bir ust birde alt degerler varya iste o alt degerin yaklasik bir rakakm alti 37 kusur gibi birsey,normalde bir yetiskinde bulunmasi gereken demirin en az kanda olma orani 38 kusur bir rakam. Benim demir oranim ciddi boyutta bir azalma yok ama diyetisyen 4 yil oncede hamileligimde et yemem hususunda israrli olmustu bu hamilelegimdede ayni israrini surdurdu!Bende artik bir yerlden baslamam inancindayim, cunku seneler gectikce vejeteryanlik insan bunyesine zarar veren bir secim olabiliyor, hos benimki secim den ziyade yiyemedigim icin olusan birsey! Demirin vucudda eksikliginin bir diger kotu yaniysa demire bagli kanda tasinan oksijen sayisinin az olmasi ve anne karninda bebegin oksijeni yeteri miktarda almamasinada sebebiyet verecek olmasi!tabi ben bunlari aklimin kosesinden bile gecirmek istemiyorum! Yalniz doktor bana kuru kayisi odur budur sudur tavsiye etmeden once ben zaten yiyordum, cunku canim kayisi yemek istiyordu!hatta bana porsiyon porsiyon salatadir sebzedir yememi tavsiye etmeden oncede acayip sekilde hani su balik yemeklerinin yanina yakistirilan yesil salatalardan canim cekiyordu!Yani Allah'in bir lutfu vucud ihtiyac duydugu seye yonelebiliyor!Zaten cayi cok acik icerdim simdi iyice bulasik suyu kivaminda iciyorum, ama sabah illada iciyorum, gun icerisinde ve aksam bitki caylariyla idare ediyorum. Insaallah Rabbim saglik sihhat icerisinde hamileligi tamamlayip, saglikli suret ve siret itibariyla guzel evladlara sahip olmayi nasip eder!

Saturday, February 02, 2008

Artik vejeteryan olmak istemiyorum!
ama yapamiyorum....
ya ben neden normal insanlar gibi et yiyemiyorum...puffff
ileri derecede olmasada kansizlik var tabi suan icinde bulundugum durumlada alakali...ama diyetisyen illa da et yemem hususunda israrli, bari beyaz etlerden baslayabilsen diyor ama bilmiyorki ben beyaz eti hele hiiiiccc yutamiyorum, hatta yutmayi birak agzimda tutamiyorum yahu...benimki psikolojik biliyorum, tedavimi gorsem ne:)kirmizi eti daha iyi yiyebilirmisim gibi geliyor, ama kendi yaptigimi yiyecegimi sanmiyorum, cunku etin o kanli hali gozumun onune geliyor, hos bir kere lahmacun denemem oldu, ondada gozumun onunde kiyma canlandi bir iki lokmadan sonrasi gitmedi gidemedi....tekrar deniyim diyorum, belki bu kez yerim hani artik iki kisiyim belki diger kisi istiyordur:)ne biliyim belki benim yememede kolaylik olur:)diyetisyen gunde iki yumurta yememi tavsiye ediyor da, bende icimde yuh artik daha ne dedim, ben nasi yiyim iki yumurta ya el insaf!benim capim ne, bunyem ne, nasi kaldirsin iki yumurtayi gunde...birde tatli yemiyecekmisim, istahim gidermis, Allah Allah benim zaten su durumdan oturu canim tatli cekiyor, yemek istiyorum onuda yemezsem ben 9 ayi maximum 5 kilo fazlayla tamamlarim herhalde!tatli istahimi kesermis!kessin napiyim bari onu yiyim...biraz once pastaneden aldigim chocalate chips cookielerin yanina papatya cayi yaptim, bizim Turkish tea de yasak ya!iki gundur psikolojim bozuldu, cayi icerken acayip sucluluk duyuyorum zaten cooooook acik iciyorum, bide limon demir emilimini arttirir dedigi icin kendimce cayi limonlu yapip zararini sifira indirgiyorum, ama o zamanda bir bardagi bitiremiyorum, cunku ben cayda limonu sevmiyorum!Habire canim tatli istedikce kuru kayisi yemeye calisiyorum, butun gun su iciyorum...Iiyiki diyorum diyetisyenle gorusmeden bir gun once gittigim arkadasimda gonlumce yiyip caylarimi icmisim:))tika basa doymus gelmistim eve, o gun ne guzel sucluluk duygusu olmadan bardak bardak caylar icmistim:)iki gundur sut iciyorum, cereal yiyorum, butun karnim acayip tok geziyorum, ben aliskinmiyorum surekli kendime ogunler yapip aralardada meyvedir, cevizdir , kayisidir yemeye, diyilim tabi oyle oluncada gun boyu bana verdigi kap olculerini yiyecem tamalayacagim diye canim cikiyor....cok surmez bir hafta kendime sure veriyorum, bir hafta sonunda bu isten acayip sIkIlIp eski moduma donmem yakindir, ya zaten ben saglikli beslendigimi dusunuyorum...birde kepekli makarna ve ekmek yiyecekmisim oldu gozlerim doldu diyecektim de diyemedim zati alilerine turkce bilmediklerinden esprinin ingilizceside cok egreti kalacakti:)))aslinda bana ol dedi herhalde bu hatun ya ben zaten kac porsiyon makarna yiyorum bide bunu kepekli yapicam, okey anladim demiri varmis, ama yiyemem ben o seyi, hele kepekli ekmek saglikliyken normalini yemek varken, insaf ya, ekmekte demiyor buarada pita yiyecekmisim!zaten ekmegi normalde cok az yerim, azda olsa oyler bir ekmek keyfim var ondanda taviz veremeyecegim kusura bakmasin...zaten ben onun bilgisindeden suphelendim biraz, ya diyorum kuru uzumdede demir var, ayrica uzumdede, ya istee evet ihhh mihhh, ay herseyi o biliyor ya, ben eminim bundan 4 yil once verdigi diyette uzum oldugundan!ay bu kez ben dedim ya uzum yiyorum ondada var demir hemen ihh mihhh oldu...ay koplex insan!

Herneyse unutuyordum suraya not alayim, amerikadaki ilk is gorusmemi yaptim, pek bir securitydi binasi, gorusme yapacagim kata geldigimde telefondan extention'i cevirdimde kapi oyle acildi, sonra buyuk bir masa ve deri koltuk tipi sandalyeleri olan bir odada agirlandik, bir sinif arkadasim daha vardi, benden once gelmisti, yazik beni gorunce pek sevindi, kravatli falan ne stressti kimbilir, beni gorunce mutlu oldu:))bizimle mulakati yapan hanim bir kasinti bir kasintiydi sormayin gitsin...ilk once arkadasin dosyalarini inceliyor, cocukcagiz print etmis ders scheduleni webden, bu hatun kisi sevmedi onu, oda kayitta verilen orijinal kagidi verdi, neyse gorusmesi bitti cikti, sira bana geldi, bu kezde bana arkadasin verdigi ama kabul etmedigi belgeyi sordu, bende registration kagidini verdigimi soyledim, hala uyanamadi, yanindaki yardimcisi kagidi gosterdi, sonra kendine guldu:))guluncek gibiydi hali, erken bunamamidir nedir:)gencte duruyor yazik:P, neyse iste bana bir belge verdi, sirketin sayfasinda avaliable olan prpjelerden 6 tane secip proje managerlariyla gorusecekmisim onlar karar verecekmis ise kesin alimima,derken sunu ogrendim, ben ogrenci vizeli oldugum icin bu sirket calistigim saatlere para vermeyecekmis, efendim ogrenci vizeliler sadece tecrube icin calisiyormu sirketlerinde!ya Allahim su ulkenin biz masum ogrencilere yaptigi nedir ya!hakikaten insanin asabi bozuluyor!calis o kadar eziyet cek ama para alma, bende o zaman en az calisma saatini isaretledim, hala proje secip application doldurmadim, esimde olsun iyi bir firma iyi referans olur ilerisi icin diyor ama ben kararsizim, cunku yaptiklari resmen adam kullanmak baska birsey degil!hani istedikleri calisma izin belgesi vs olmasa icim gam yemeyecek ona ragmen okul ki referans olmusken boyle birsey cok sacma geldi, kesin diyorum yahudilere aittir, onlarin kafasi calisir boyle isi bedavaya getirecek seylere!Hayirlisi ne diyim....