Friday, February 25, 2011

Hastayim, Asabiyim...

Iki gundur bir kiriklik var ustumde,ozelliklebogazim yara gibi garip bir halde...Bugun sinirliyimde ayrica,dun gece gec yatip sabahin nurunda kalkinca boyle oldum. Ustune birde halsizlik tavan yaptirdi sinirlerime...

Sabah arabaya binicem bir baktim lastik yine inik. 2 -3 haftadir durum boyle.. iniyor esim benzin alirken sisirtiyor butun hafta oyle kullaniyoruz. Bugun civi girmis oldugunu ogrendim, en nihayetinde yaptirdim.Saka gibi 10 lira etti:) Esime 10 liraya yaptirdim diyince"zaten oluru o" demezmi:) nediyim bilemiyorum rahatligin boylesi:)iki haftadir lastik sisirmeyle ugrasirmi bir insan 10 paradan sebeb:)erkekleri anlamak cooook guc:)

Wednesday, February 23, 2011

Kabak tadi:)


Hemen her hafta pazara gitmek icin bir sebeb buluyorum:)Bu haftaki sebeblerimden biri de kabak:) Esimle cok sevmemize ragmen, aman da aman her hafta pissin kabak tatlisi yiyelim olmuyoruz...Esim genelde,kayinvalidelere gidince, ben hic kabak tatlisi pisirmiyormusum gibi"aaaa kabak tatlisi varmissss"diyip yumuluyor tabagina:)

Bu haftada iki ince dilim aldim.Dun pisirdim,yarisini komsuma getirdim, yarisi bize kaldi...Ben sunumda muzlu,tahinli, balli,serbetli daha cok seviyorum,uzerinede biraz ceviz ilave ediyorum. Hos bunun serbeti az oldu biraz ama guzeldi:) Her zaman bir dolu artan kabak bu kez cok cok az artti. Cok sukurki onunla ekstra bir tatli uretmek zorunda kalmadim:) Hersey kararinca guzel:)

Sunday, February 20, 2011

Yazmak isteyip yazamamak...ay zihnimi toparlayamadim bir turlu:) umarim yarina:)

Saturday, February 19, 2011

Cep Telefonu


NY'dayken her yil cep telefonu degistirmek adetimizdendi,cunku pek ucuzdu... Turkiye'ye geldigimizden beri cep telefonu almadim(Kayinvalidemin hediyesini cep telefonunu kullanamiyorum diye ona iade ettigimi saymiyorum almistan).Hatta buraya donmeden 1-1.5 yil once kizimin oyuncak sepetinde duran ve unlock olan bir telefonu Turkiye'de havaalanina indigimizde bizimkilerle irtibat sagllayalim diye almistim yanima ve o gun bugun yapisti elime. Oglum biraz daha buyusun iphone alirim dedim,zira o donem icin yaklasik 2000 lira bayilip ellerinde heder olsun istemedim. Fakat oyle cok insanda gordumki,artik boggggg geldi ve ben son gunlerde reklamlarda gordugum, sizinde yukarida gordugunuz telefona bayildim:)Haftaici bir gun almayi planliyorum.Olurki bu postu okuyanlardan kullanicisi olanlar varsa tecrubelerini paylasirlarsa sevinirim...

Sunday, February 13, 2011

Alisveris:)

Kac zamandir magaza magaza gezmiyorum...Ozledim mi?ozledim, ama cocuklarla cok zor,hele kizimin 15 gunluk tatilinde bir magzaya adim attigimi hatirlamiyorum...su siralar, ya Limango'dan yada Face'den uygun fiyata esarplar, elbisler satan bir sayfa var ordan aliyorum alacaklarimi...Tabi hepsini bulabilmis degilim...Farkli bir iki etek,guzel bir kac pantolon birde krem rengi bir triko istiyorum:) cok mu sey istiyorum:) Esarp, ozellikle mavi ve lacivert tonlarinda esarplara doymus durumdayim,iki tane ben aldim,bir tanede dun komsum hediye etti:) yok boyle komsu:)Gecen aksam yeni acilan bir esarp magzasina gitmisti,donusde bana ugrayip esarplarini gosterdi. Ertesi gunde iclerinden en cok begendigimi gelip hediye etmez mi!Kelebek kelebek cok guzel:)dunden beri takiyorum:)

Monday, February 07, 2011

Haftasonundan beri Istanbul'da harika bir hava var...Kizim bugun"anne ilkbahar mi geldi?"diye sordu desem daha aciklayici olur belkide:)

Cocuklari alip semt pazarina,ordanda markete gittim...Kizim pazara gitmeye bayildi:)oglum zaten alisik...Pazara gitmeyi sevmeyyen ben nasi pazar canavari oldum anlayamiyorum,yaslaniyorum,yaslandikca degisiyorum:)

Pazar cikisi, komsularimla karsilastim, iclerinden biri daha 3 aylik bebegini kapip gelmis,hem gunes gorsun hem gezsin hemde alisverisini yapsin istemis:)

Komsum, bebek demisken:) gecen yilin son ayi ve bu senenin ilk aylari nufus patlamasi var...Ne cok dogum yapan oldu...yapacak olan var..En cok da karsi komsumuza sevindim. Ilk tasindigimiz gun bize guzel bir masa kurup davet eden ve sohbetimiz ilerledikce,cocuklarinin aslinda kendi oz cocugu olmadigini ogrendigimiz 50 yaslarinda olan komsumuz...O aksam ne cok dua etmistim O'nun icin:)Esinin ilk esinden olan iki evladini buyutmus...simdide kendi oz evladini buyutuyor...Onunla karsilastikca icim guluyor,oyle guzelki enerjisi,bebegi oldugundan beri bulutlar ustunde sanki ve onu gorunce o havayi soluyorum bende:))...Masaallah,Barekaallah.:)Birde O'nunla her kasilasmamizda gencligimde bana lutfedilmis evladlarim ve annelik duygusunu yasayabildigim icin cok ama cok sukrediyorum...Allah bizlere ve evladlarimiza hayirli omur nasip etsin...

Sunday, February 06, 2011

Senai Demirci'den..

....Eğer gıybetlerimiz alkol kadar sarhoş etseydi, namazlarımızı sallana sallana kılardık. Arkadan çekiştirmelerimiz üstümüzü başımızı açıverseydi eğer, saçlarımız da baldırlarımız da açıkta kalırdı. Saydam bir perdeyi yırtıp yırtmamakla sınanırız her an. Doğruyu söylememizin bile doğru olmadığı, dilimizin ucuna hemen ve kolayca geliveren tiksindirici bir günahla sınanırız. Soyunarak yapılan zinaya benzemez bu günah. Hapse atılmayı göze alarak işlenen cinayete benzemez. Kapıyı kırarak yapılan hırsızlığa benzemez. Her an sınanmadayız. Her an. Ama her an. Yeri gelir, susmak nice zahmetli ve yoğun konuşmalardan koşuşturmalardan daha sahih ve derin bir erdem oluverir. Allah’ın hatırına susmak, Allah’ı hatırlamanın en samimi işaretidir...

Yazinin devami su link de..

Saturday, February 05, 2011

Kereviz...

Gecen hafta abimlere gittigimde tamda yemek saatine denk geldik.Yengem kereviz pisirmisti,tavuklu olunca yemedim pek tabi...Yalniz abimin istahli yemeside gozumden kacmadi:)yengemde yemeginin cok guzel olduguna dair beni ikna etti:) derken bende kerevizin yemegi ile alakali bir dolu sey duydugumdan,biraz on yargili, "kereviz sadece salata olarak "yenir mantigiyla hareket ediyordum...Neyse abimin istahla yemesini goz onunde bulundurup ertesi gun ekseriya Enginar'i pisirdigim yontemle kereviz pisirdim.Bayildik! Su zamana kadar neden yapmadigimi bir anlasam...Tadi da enginara cok benziyor, sadece kokusunda hafif bir keskinlik var,oda belli belirsiz oluyor pisince...Birde surdan baktim, bir doluda faydasi varmis:)Insanin vucudu ne ye ihtiyac duyarsa sanki Ilahi bir sevkle ondan yemek istiyor,su sira sivilcelerim tavan yaptida, canimin kereviz cekmesi tevekkeli bosuna degilmis:) Su sira bana misafir gelen, masada kereviz gorebilir,zira birseyi sevdim mi onun seri imalatina gecisim pek kolay oluyor:)

Friday, February 04, 2011

Thursday, February 03, 2011

...

Bugun siparis ettigimiz bir mobilya geldi, montesi ne uzun surdu,bekle bekle bitmedi,bir sure hayirlisiyla evde usta gormek istemiyorum lutfeeeennnn...Gecen haftada anten kablosu problem olmustu bir dolu usta gelmisti. Zaten oncesinde malum patlayan seramikler...Hafta yok ki eve usta girmesin...simdi geldi aklima hos yarinda usta gelecek mecbur cunku bugun gelenlerin unuttugu bir mobilya var,monte gerektiren...Kabusum oldular... bir sure eve birsey almayi dusunmuyorum...hatta alisverise bile cikmasam cok iyi olacak...

Tatilin bilmem kacinci gunundeyiz,bugun en mutlu olduklari gun sanirim...Kuzenlerini gorduler...yaptiklarinin tarifi afacanlik degil, kudurmusluk:))

Bugun esimin calistigi kuruma gelen ekipden biri NY'dan tanidik cikmis,esimde ortak tanidiklardan bahis acinca,bir tanidigimizin 6 aydir Istanbul'da oldugunu ogrenmis,sonrasinda tlfda gorusmusler.Dunya'nin kucuklugunu bir kez daha gorduk:)


Dunden beri malum olum gundemde...ne cok uzuldum,en cokda '79 lu biri olmasi sarsti beni, zira benimle yasit,olum ne cok yakin bize.Bir varmis bir yokmus...Haberi ilk okudugumda nefes alamadigimi hissettim olumun yakinligini bir kez daha hatirlattigi icin belki de...Allahim kendinden uzaklastirmasin,Riza-i Ilahisine uygun hareket etmeyi nasipetsin...

Wednesday, February 02, 2011

...


Dun sabah kar vardi, sitenin spor sahasinin zemini bembeyazdi...kar azdi,ogleden sonraya kaldi kalmadi...ama biz cocuklarla kahvalti sonrasi hemen kendimizi disari attigimizdan biraz keyif yaptik...Sonrasi evde bana bir dolu is:)
Ozellikle kizim tatilinde guzel vakit gecirsin diye hergun O'na aktivite bulmaya,her gununu bir onceki gunden farkli hissetmesini saglamaya calisiyorum...
Bugunde bir farklilik olsun dedim, ilk defa iki cocukla sinemaya gittim,inanamiyorum bu duruma,keyiflede izledik animasyon cizgi filmi:) Oncesinde animasyon filmleri izlemekden keyif almazdim...Cocuklar insanin hayatinda ne cok seyi degistiriyor...Yapmam dedigini yapiyor,sevmem dedigini seviyor, buluyor insan kendini:)
Buarada okul cocuklar icin elzemmis, hakikaten iki cocugu helede kis gunu aktivitesiz evde zabt etmek coook zor...Ben 4 cocugum olsun istiyordum ya,sanirim ikinin ideal oldugunu dusunmeye basladim:)

Tuesday, February 01, 2011

Sair ruh:)





"Babam cicek gibi.Annem gul gibi.Bense civciv gibi.Yildizlar parliyor.Ailem guluyor. Gunes de parlasin kalbimiz gulsun"(A.Aslihan)...


Kizima bu sair ruh kimden miras bilemiyorum,ama bunu yazip geldi ya soktayim,Masaallah,Barekallah...yalniz Asaf Ihsan icin bir benzetme yok yazisinda:)