Friday, December 23, 2011

Bebek ziyareti..

Uzun zamandir Gunesli Gunleri ziyaret etmek istiyordum. Biz bu yakadan ev alip tasindikdan sonra onlarda bize yakin bir yerden evsahibi olmuslardi. O zamanlar ev ziyareti gibi dusunmustum. Sonrasinda bebis haberi alip, bebisin dogumunu bekledim. Derken uzunca bir vakit gectikden sonra dun aklimdaki bu ziyareti gerceklestirmis oldum.Masaallah oglusuda kendiside cok tatli. Her ne kadar Asaf Ihsan'la gitmekden cekindimsede bu ziyarette O'da benimleydi. Cunku daha oncedende tecrube edindigim birsey bebekler nedense ekseriya 3-5 yas grubu cocuklardan cekiniyor, urkuyor. Hatirliyorum komsumun kizi dogup etrafindaki yuzleri semeye basladiginda beni ne kadar cok seviyyorsa Aslihan ve Asaf Ihsan'dan ozelliklede Aslihan'dan cok urkuyordu. Cunku Aslihan onu her seferinde bir kerecikde olsa kucagina almak istiyor bu kucagina alislarda O'da kendince bebek hissiyati ve icgudusuyle rahatsiz oluyor, annesine yada bana dogru bakip yaygarayi kopariyordu. Ne zamanki emekledi, yurumeye basladi Aslihan O'nun en cok sevdigi kisi oldu. Hatta su siralar Aslihan'in okuldan gelisini sabirsizlikla bekliyor her nasilsa o saati hissediyor gibi bize gelmek istiyor ve O'nun zile basmasini sabirsizlikla bekledigini surekli kapiyi gozlemesinden anliyorum. Dun de bu anlattiklarimin basindaki duruma benzer bir durum gozlemledim.A'nun oglu da Asaf Ihsan her Ona yaklastiginda hatta yanina yakin oturdugunda yada yada yanindan gececek oldugunda bir sekilde vucud diliyle bu rahatsizligini belli etti:))Ama biz o anlari kahkahalar esliginde izledik. Pek tabi sadistce degil:)Sadece cok sirin geldi o halleri, bebeksel icguduyle kendini guvende hissetmek istemesi..Allahin yarattigi varliga kattigi farkli bir hosluk farkli bir sirinlik:)Bu yil bitmeden aklimdan gecirdigim baska bir bebek ziyareti daha var iste o zaman napsam oglumu bir yere mi biraksam yanima yardimci birini mi alsam kara kara dusunmekteyim:)

Thursday, December 22, 2011

Antibiyotik kullanimi..

Sali gunu aksam cayi demledim, bardaklari hazirlladim sehpayi cikardim. Sonra tatlilari getirdim. Komsumun yaptigi ayva tatlisi bir guzel yedik esimle. O televizyon izliyordu, bende sabah erken kalkmanin mahmurluguyla koltukda kivrildim..9 gibi uyuya kalmisim esimde diger koltukda...gece yarisi 12 bucuk gibi uyandim, coookdandir demlenmis olan caydan koydum kendime, yaninda da iki kurabiye yedim:)2 gibi uyudum. 7 gibi kalktim. Esime hemen sag azi disimin yanak kisminda bir yara oldugundan halihazirda disimde apse oldugundan bahsettim. O da bana gecen yaz dis apsesi icin doktorun verdigi antibiyotikden verdi bir tane. Ben kendimi tok gibi hissettigimden birseyler atistirip ilaci oyyle alayim diye dusunmedim. Bir sure sonra mide bulantim oldu. Yataga gidip uzandim. Sabah saatin 10'u cocuklar coookdan uyanmisdi. Ama beni yatakdan spatulayla ancak kaziyabilirlerdi o derece yapisiktim. Kalkmaya yeltendigimde midem bulaniyordu. Cocuklar aclikdan olmeden biran once kalmaliydim, kendimi zorladim. Oglanin aksamdan kalan bezini degistirdim. Kizima kahavlti icin ne istedigini sordum, oglumada her sabah istediginden pisirmek icin mutfaga koyuldum. Lavas icin hamur yogurdum. Sonra banyoya kostum istifra ettim,. Elimi yuzumu yikadim, mutfakdan bir cubuk kraker paketi aldim, birazini ben birazini cocuklar yedik. Mutfaga dondum, Lavasi biraz pisirip icine kasar rendesini koyup katladim, tavaya koydum, altini kapattigimi sanarak yataga gittim. Esimi aradim, kayinvalidemi aradim, Ikiside hemen hemen ayni anda geldi, ben o sirada yine banyoda istifra etmekteydim. Aile hekimine gittik, durumu anlattik, antibiyotik ac karna alindigi icin dokunmus dedi. Birde 1000 mg'lik bir antibiyotik ictigim. Nerdeyse bir yil boyunca 5 tane hapi ya yutar ya yutmam o gun iste seytan durttu sabahin nurunda!Doktor geldikden sonra yine istifra ettim, buarada bagirsaklarimda bozulmustu. Doktor hem mide hem de bagirsak icin ilac verdi, yarina birseyinizin kalacagini sanmiyorum, ama egerki devam ederse hastaneye muracat edin dedi. Cok sukur Carsamba gunu aksama kadar yat kalk yaptim arada komsularim geldi. Derken gun bitti. Bugun binlerce sukur dunku o halsizligi o istifralari yasayan ben degilmisim gibi.. Iyilesmeme vesile olanda nerdeyse bit kadar bir medpamid birde annemin Eylulde gonderdigi ama gecen haftasonu acmadan ona getirdigim ortaboy bir bidon kivamindaki siseden bana ne olur ne olmaz evde bulunsun dedigi kizilcik marmelatiydi...Allahim hayatimizdaki hic birsey ama hic birsey tesaduf olamaz bana bir kez daha gosterdigin icin sana binlerce kere sukurler olsun:)

Tuesday, December 20, 2011

Bugun evi supuruyordum. Evin ilk yarisini supururum, sonrada elime bir su, bir meyve bir sey alir, dinlenir sonra diger yariyi supururum. Bu rutin temizlik gunlerimde boyledir. Misafir geldigi gunler tum evin isini bir solukda bitiririm:) Bu durumumu anlamis oldugunu dusundugum alt komsum. Evin yarisini yani salon-mutfak-balkon ve holun bir kismini supurdukden sonra zile basti. Esinin nobetten geldigini 2 saat sonra devam edersem cok mutlu olacagini soyledi. Allah icin 2 senedir komsumuz, kahrimizi cekiyor. Bir insan her nekadar ses yapmiyorum desede, dikkat etsede alt kata ister istemez bir gurultu kirligi gonderiyor maalesef. Onlara karsi da cok mahcubum bu noktada. Haftada bir gun esinin nobeti oldugu gunlerde hic supurmeyebilecegimide soyledim evi. Hatta bugun oglumu alip disariya ciktim. Cunku ev icinde arabasina biniyor, bazen bir odadan yada koridorun bir tarafindan arabasini gecirirken pat diye bir koseye carpabiliyor. Komsu hakki en cok gozetmemiz gereken seylerden bir tanesi. Birde yasca bizden buyuk olduklarindan biraz daha ihtimam gosteriyoruz pek tabi.

Monday, December 19, 2011

Gecen hafta kosturmaca icinde gecti gitti... Cuma komsularla bende toplanacaktik. Sanirim en hizli temizlik yaptigim gundur:)kosturmaca icinde gecen bir gundu. Esse'den 5 liraya aldigim cupcake stand bir harikaydi:)Puf pastalarin bir kismini bu standa yerlestirdim, cok sirin durdular:)Puf pastalar ayrica en cok begeni goren kismiydi ikramlarin:)

C.tesi gunu avize bakmakla gecti. Aslinda amanda aman gezinmedik, uc bes dukkan gezmek bile bizi daha dogrusu esimi yordu. Sallondaki avizenin ampullerin disindaki dekor kismini arkadasimin oglu top atip catlatmisti. Bir digerinide ogllum kirmisti. Sadece bir tane ve daha buyuk ebatta olanini bulduk, ama ne kadar aradiysak fabrikasinada gittiysekde bulamadik. Belki mahalle arasindaki avizecileri gezinseydik bulunabilirdik.Esim ayrintili aramayi sevmediginden elmecbur yeni bir tane aldik. Icime sindimi sinmedi. Aldigimiz diger avizeden daha pahali olmasi onu icime sindiremez elbet. Evdeki mevcut duzeni muhafazayi seven bir yapim var. Diger avizeyi cok daha fazla severek aldigimdan belki, halada kirilan parcalarini bulmak icin yeterince caba harcamadigimizi bosu bosuna bir avize daha edindigimizi dusunuyorum.Zamanla alismayi umuyorum yeni avize durumuna...

Pazar gunu Tepe Nautilus'da bir Esse kabusu yasadim. Bir urunu begenip elime ulasmasi 40 dk surer mi surdu. Cok asabim bozuldu. Gordumki kalitesiz calisanlari, isguzarlarda ayni zamanda! Birsey yapmayip yapar gibi gorunen ama elini bile kipirdatmayan insanlar! biri haric. Yarim saat bekledigim urunu 5 dakika icinde depodan getirtti. Hediye paketi yapan ayrica deli etti. Kiz tam ucuncu hediye kagidini kutuya gore kesmeyi basarabildi,diger iki guzelim kagit cope birde burusturularak atildi. Ebatlarini ayarlamamasinin faturasinida benim sanssizligima kesti. Bende cok sansli oldugumu hic boyle birseyin basima gelmedigini soyledim. Sonra kendi sanssizligindan yakindi. O zihniyetlle sansinin donmeside zor zaten! Neden mi o kadar bekledim cunku inatla begendigim urunu almak istedim!Dun Esse'ye sikayet emaili attim, umarim gerekeni yapmislardir, halihazirda cevabi bir email almadim...

Dunku Esse sinir harbinden sonra bugunde mutfak muslugunun yol actigi sizintiyi, cop atmak icin actigim dolabin zemininde suyu gormemle farkettim...Sitenin ustasi geldi. Muslugun arizali oldugunu,spiral hortumlarin oksitlenme yaptigini soyledi. Aksam esimle Praktiker'in onunde bulustuk,musluk alip eve geldik. Esim yapti muslugun tesisatini. Praktikerdeki satis elemaninin yol yordam gostermesi sayesinde:)Tarif etti nasil yapacagini. Anlatimindan hic zor gorunmesede eski muslugun oksitlenme yapan vidasi cok ugrastirdi esimi. Tesisatci degil ama baya bir tamirci ciragi kivamindaydi. Inanilma bir sekilde hangi borudan geldigini bilemiyorum kapkara bir su geldi uzerine. Umarim musluga o pis su gelmiyormustur oncesinde. Igrendim cok, iyyk.Uzun zamandir kullanisini begenmedigim muslugun gonlume gore baska bir muslukla degistigi icin mutluyum:)

Friday, December 09, 2011

Alisveris:)

Bugun cok sukur araba mesafesinde yerlere gittik oglumla:) Once eve yakin yerlerdeki magzalara girdik ciktik. Benetton'da indirim vardi, bir kac bisi aldik ciktik.Eve donduk namaz icin, sonra daha uzakca oldu yolumuz. Zara'ya gittik. Ordan da hediyemi aldik, birde kizima daha once aldigim bir kiyafetin kemerine ilave delikler actirdim. Bunu alirken yaptirmak daha hos olurdu ama unuttum o an, aklinizda bulunsun bir kiyafetmi aldiniz cocugunuza denedikden sonra kemere ilave delik mi gerekiyor kasada yapiyorlar bu islemi. Eve donus yoluna girdik. Eve yakin cigkofte aldigimiz lokantaya ugrayip eve donduk:)Benim oyledir alisverislerim hizli. O yuzden ya yanima bir arkadas alayim cikayim, saga sola bakalim bakalim olamiyorum. Ne alacaksam ona odaklanip alip cikiyorum. Ama ya aklimda belli bir sey varsa ona yakin yada aynisini bulana dek alisveris turlarina devam ediyorum. Ben sanirim klasik her seyi karis karis bakan, her askiyi buyuk bir merakla cikarip bakan, her rafi kontrol edip aralardan guzel parcalar bulanlardan degilim:)arada iste denk gelirse, geneldede kaygisizca bakindigimdan oturu denk geliyor herhalde:)Bir yer icin cikmissam evden, ikinci yere kolay kolay gitmem gidemem. Bir isi planlamissam ikinci ek bir isi katamam yanina katarsamda mutlu olmam cogu zaman... Iyi mi kotu mu bilemiyorum ama alisverislerimde yanimda esim haricinde kismeyle rahat edemiyorum:)

Thursday, December 08, 2011

Bugunlerde yazma istegim tavan yapti resmen:) Bugun cok becerikliydim. Cocuklara kahvalti yaptirdikdan sonra evi supurdum. Kizimi okula gondermeden supurmeye baslamam bile buyuk basaridir. Komsumda toplasacaktik bugun. Evi derleyip toparlayip gittim. Gitmek icin kendimi ikna etmem biraz zor oldu zira hava guzeldi, kendimi disari atasim vardi...Eve dondugumde, aksam icin hamburger hazirliklarina basladim. Bir gun onceden soz vermistim ev halkina:)Cok sukur disarida yediklerinden cok cok daha istahla yediler sildiler supurduler tabaklarini:)Bende kusur kalmiyim diye kendime yesil mercimek kofteli hamburger yaptim. Bayilarak yedik:) Esim is donusu nelerin eksik oldugunu sordugunda, tahinli kek icin tahin dedim. Bu kek ugruna masayi toplamaya yardim etti bana. Tarihtir atilmasi lazim.Cayin yanina yetistirdim. Bayildik bayildik, en cokda buna bayildik. Simdiye dek yaptigim tahinli keklerin en iyisiydi, ustu biraz fazladan kizardi belki ama tadi superdi:)Gunu kekle bitirdik, ev halki erkenden uykuya daldi beni uyku tutmadigindan hala buralarda gezinmekteyim:)

Wednesday, December 07, 2011

Dun hava bulutlu ama sicakti Istanbul'da..Bugun ise bulutlu demek az kalir gunes batmis aksam olmus gibi yasadik gunu sabahdan aksama kadar.Yagmur ve sogukda olunca disari cikmak gelmedi icimden. Butun gunu kitap okuyorak, oglumla oynayarak, televizyon izleyip kahve icerek gecirmeye calistim. Dun butun gunumu ev temizligi ve yemek yapmakla gecirince, bugun temizlemem gereken bir ev ve yapmam gereken bir aksam yemegi olmadi. Yani bol bol vaktim olan ama aslinda elimi kolumu kaldirmak istemedigim bir gundu iste...Zira havanin durumu benim ruhsal durumumuda etkiliyor bir cok kisinin aksine...P.tesi gunu ne cok sevinmistim halbuki gunesli hava costurdukca costurmustu... Uzun zamandir gitmedigim semt pazarina gitmis, market alisverini yapmis, arabayi temizletmis,aksaminada kayinvalideye gidip asure yemis pek bir keyifle bitirmistim gunu...Hatta ertesi gune bile yetmisti enerjimde ev temizligi ve yemek arasi kendime soganli tart bile yapabilirligim olmustu:) Ama ya ben bugun hic sevmedim oyle boyle diye hayiflanip gunu gecirirken, gecen gun esimin calistigi hastaneye gelen Van depreminden yara almadan kurtulan ikinci( hani su otelin yikildigi )depremde evleri yikilan Istanbul'da bir hayirseverin actigi eve yerlesen Vanlilardan sadece ikisinin hikayesi geldi aklima... Yasli olan mide kanseri tedavisi goren, midesi alinmis, son kemoterapi surecinde deprem nedeniyle tedavisi yarim kalmis ve Istanbul'a gelme sansi bulan biri...Digeri 30'lu yaslarinda bir genc...Istekleri para yardimindan ziyade bir ismis.. cok onurluca halleri, ama cok uzuldum hemde cok, issizligin yuzde bilmem kac oldugu su ilde nasi is bulur nasi kendilerini duze cikarirlar hic bir fikrim yok... Umarim nasipleri cok daha fazladir ve beklentilerinden cok daha ote bir guzellikle yasarlar bu koca sehirde...

Saturday, December 03, 2011

Türk Çayını Kimse Böyle Anlatamadı

Bugun esimin kuzeninin dugunu vardi. Fotograf makinemi yanima almadigima bin kere pisman oldum. Simdiye kadar gordugum belkide gorecegim en guzel gelini fotograflayamadim. Kiz guzel bir kiz ama bir insana gelinlik bu kadar mi yakisir, bu kadar mi guzel olunur. Saci, makyaji, takilari hele o gelinligi.. sanki katologdan firlamis gibiydi. Cok guzeldi cok...Taki merasiminde, babasinin kizini takidan once, takidan sonra, sonra donup bir kez daha opmesi cok duygulandirdi. Babalar kizlarina duskun oluyor kesinlikle, ama babasinin bunu boyle guzel gostermesine bayildim, duygulandim, gozlerimden yaslarin suzulmesini engelleyemedim. Canim babamin, benimle telefonda konusurken bile sesi titrer, aklima geldi o hali onuda dusundum agladim iste..ben boyle sulugoz, garip biriyim o an bana ne oluyor neden hemen ustume alinip kendimle alakali durumlara daliyorsam:) Hasili kelam Allah evlenenleri mesut bahtiyar etsin, buyuklerimizide basimizdan eksik etmesin..
Bir anne kaşlarını aldırdığında yüzü akça pakça oluyor, ten rengi açılıyorsa, kendine yeterince vakit ayıramıyor demektir. - Anne Özlü Sözü demis Blogcu anne:)

Ayniyla katiliyorum:)Gectigimiz hafta kizimin orta kulak iltihabi ve sonrasinda bir hafta ev istirahatiyle evden zorunlu durumlar haricinde cikmadim, cikamadim. Kasim gozum birbirine karismisti artik. Artik birgun esimin isten gelis saatiyla kendimi kuafore attim, eve dondugumde sivilcelerimin bile azaldigini hissettim, dusunun yani o kadar fena bir ruh halindeymisim:)Allah onlari hep var etsin, hep yanimizda etsin ama ya ikisiyle evde vakit nasi gecip gidiyor anlamiyor insan, bir o tarafi bir bu tarafi toplayim, onun yaptigi daginikligi yok edeyim, bunu suraya sokusturayim derken yemek vakitleri yemek hazirligi, meyveleri, onlari bunlari hoppp gecmis gitmis vakit. Inanamiyorum hatta bekarken bana bir gun bu duruma geleegim soylense ihtimal vermezdim ama bazen uyumadan once tokami cikaracakken farkediyorum ki gun boyu saclarimi taramamis oluyorum...